menu-icon

De Volkskrant May 23, 2018

Reportage Vervoer

'Fiets, trein of auto? Verschillende vervoermiddelen zijn onlosmakelijk verbonden met mijn werk'

Met meer asfalt en meer treinsporen gaat het kabinet mobiliteitsproblemen niet oplossen, schrijft de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in een advies. De overheid moet beter aansluiten bij de reisbehoefte. Want die verandert, zoals de dagelijks tussen de vervoermiddelen kiezende zzp'er illustreert.

Marjolein Aurora van modellenbureau Innocence in Haarlem reist op verschillende manieren naar haar werk. Soms met de fiets..
Foto Simon Lenskens

Door de opmars van zelfstandigen op de arbeidsmarkt verandert ook de dagelijkse tocht naar het werk. Waar een vaste werknemer dagelijks op dezelfde manier reist, kiest een zelfstandige elke dag een ander vervoermiddel. Neem Marjolein Aurora (27) uit Haarlem. Ze is eigenaar van Innocence Model Agency, een modellenbureau met nationale- en internationale opdrachtgevers. Elke dag kiest ze het geschiktste vervoermiddel. Van modellen spotten in het centrum van Amsterdam, modebeurzen bezoeken in Maastricht tot het regelen van licenties bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Op de fiets naar kantoor

‘Wanneer ik ‘s ochtends opsta, denk ik gelijk: wat gaan we doen vandaag? Daar pas ik mijn vervoermiddel dan op aan. Meestal ga ik eerst naar mijn kantoor in het centrum van Haarlem, dan is de fiets natuurlijk de snelste optie. Binnen een kwartiertje ben ik vanaf mijn huis op Haarlem Centraal, vanaf daar pak ik bijna dagelijks de trein naar bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. Je kan je fiets goed kwijt voor het station, dat is wel anders wanneer je met de auto bent: soms ben je wel een kwartier op zoek naar een plekje.

Met de trein naar de grote steden

‘Voor mijn werk moet ik op veel verschillende plaatsen zijn. Zo scout ik regelmatig modellen in verschillende Nederlandse steden en heb ik modebeurzen door heel het land. Vaak is de trein dan het meest logische vervoermiddel. Vanaf Haarlem ben je binnen een kwartier in Amsterdam en met ongeveer 45 minuten in de andere drie grote steden. Via die stations ben je met een paar stappen in het centrum. In de trein kan ik nog snel even een mailtje beantwoorden, dingetjes checken of potentiële modellen spotten.

‘Als ik echt lang moet reizen met de trein, bijvoorbeeld om een model te ontmoeten in Groningen, dan reis ik eerste klas. Dan kun je goed doorwerken en telefoontjes plegen. Zo ben ik in mijn werk constant aan het rekenen, elke dag is namelijk anders.Verschillende vervoermiddelen en veel reizen zijn onlosmakelijk verbonden met mijn werk: ik kan me bijna niet voorstellen dat ik op een werkdag enkel en alleen de fiets, auto of trein zou pakken.’