menu-icon

Tokyo Fashion Week online March 17, 2020

Tokyo Fashion Week wordt de eerste online modeweek ooit

In plaats van de modeweek te cancellen, zijn alle shows gewoon te bekijken op het wereldwijde web.

Tijdens de grote, internationale modeweken in februari waren de effecten van het oprukkende coronavirus al goed merkbaar. Zo werden sommige shows gecanceld (of toch gehouden, maar dan zonder publiek), werd het straatbeeld overspoeld met mondkasjes en was het minder druk dan anders. Nu het virus is uitgeroepen tot wereldwijde pandemie, worden grote evenementen gecanceld zoals Rakuten Fashion Week Tokyo – het grootste mode-evenement van Japan.

Tokyo Fashion Week gaat online

Gelukkig leven we in een tijdperk waarin je vanuit huis alles kunt volgen wat er gebeurt in de wereld. Niet alleen bieden musea virtuele tours aan (zodat je kunst gewoon vanaf je bank kunt bekijken), ook een modeweek als Tokyo Fashion Week verplaatst zich naar het wereldwijde web. Het fysieke evenement mag dan gecanceld zijn, alle shows en presentaties zijn gewoon online te volgen door middel van livestreams op de officiële website van de organisatie.

Eerste online fashion week

Net als vele programma's nu zonder publiek worden uitgezonden, blijft de fashion crowd ook afwezig tijdens de shows van Rakuten Fashion Week. Een logische keuze, gezien iedereen geadviseerd (of verplicht) wordt om zo min mogelijk onder de mensen te komen en dus zoveel mogelijk thuis te blijven. Hiermee is de Japanse modeweek de eerste fashion week die compleet online gaat.